Færøyene I trygge hender med norsk guide

Opplev FÆRØYENE

Færøyene er en liten nasjon med en gjestfri befolkning, og vi har gleden av å ønske deg velkommen hit! Den lille øygruppen omtrent midt mellom Norge og Island har noe av det mest spektakulære landskapet du noen gang har sett. Det er høye klippevegger som stuper rett ned i havet, eviggrønne åser og sletter, koselige små bygder og sauer overalt.

 

  • Velkommen til Færøyene
  • Tórshavn
  • Nordøyene og «Færøysk Aften»
  • Vestmanna og Kirkjubøur
  • Farvel Færøyene

 

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705  (mandagfredag, 916) eller send e-post til nytt@nyttig.no. Lyst til å lese mer om Nytt & Nyttig Reiser? Klikk her.

VElkommen til FÆRØYENE

Vel innlosjert på Færøyenes beste hotell begynner vi vårt besøk med en intimkonsert hjemme i et privathus i ­Tórshavn. Her blir det fremført musikk av kjente færøyske sangere og musikere, og det blir høytlesning av den kjente forfatteren William Heinisen.  Alt ligger til rette for en stemningsfull og fornøyelig aften i godt lag.

 

Maten på Færøyene har en sterk, lokal forankring, og råvarene er første­klasses. Du vil få mange gode matopplevelser i løpet av oppholdet.

TÓRSHAVN

Færøyenes hyggelige hovedstad ­Tórshavn er med sine ca. 18.000 innbyggere en av verdens minste hovedsteder. Mottoet for byen er «virkin og vakin» (dynamisk og våken), og henspiller til pågangsmot og utvikling.

Tórshavn har aldri vært rammet av omfattende brann, og dermed er mange av de flotte gamle trehusene fra 1500- og 1600-tallet godt bevart.

 

Ved havna kan du kose seg på en av de mange kaféene, handle typisk færøysk håndverk av ull eller se på de mange robåtene som trener på nasjonal­sporten kapproing i vågen utenfor. Dagen avsluttes med en fantastisk sjømatbuffet i sentrum av Tórshavn.

Nordøyene og Færøysk Aften

Den nordøstlige delen av Færøyene består av seks øyer som sammen kalles Nordøyene. Vi tar tunnelen til Borðoy, og besøker Færøyenes nest største by Klaksvík. Byen er øyenes viktigste fiskerihavn og klaksvikingene er kjent for å være kreative og livlige. Vi drar på kunstnerbesøk, hører mer om de rike strikketradisjonene på øyene og tar turen til den idylliske bygda Gjógv. Bygda med sine rundt tretti fast­boende er et populært sted å dra innom, til og med Danmarks kronprinspar har vært her.

 

Etter en spennende dag gjør vi oss klare til «Færøysk Aften»! Du får mye god mat, innføring i færøyingenes sang- og musikktradisjoner, samt prøve deg på den unike «kjededansen».

 

VEstmanna og Kirkjubøur

På Streymoys vestlige side i en nydelig naturlig havn ligger stedet Vestmanna. Herfra skal vi legge ut på båttur med panoramadekk og se de gigantiske fuglefjellene i nord med titusenvis av hekkende sjøfugler. De bratte fjellsidene er nakne for trær, men fulle av irrgrønt gress som utallige uredde sauer nyter godt av. ­Gjennom tusener av år har havet vasket ut tunneler i fjellet som vi kan seile gjennom (hvis forholdene tillater det). Inne i tunnelene skifter havet farge til turkis, og du hører det dryppe fra taket og ned i sjøen. På denne båtturen får du en overveldende naturopplevelse som du ikke bør gå glipp av!

VEstmanna og Kirkjubøur forts.

Den lille bygda Kirkjubøur er ­Færøyenes viktigste historiske sted. Det er fordi Sverre Sigurdsson (1151–1202) vokste opp og gikk i prestelære her. Han ble senere høvding av Birkebeinerne og kjent som kong Sverre.

 

Vi blir gjestfritt vist rundt i det som sies å være Europas eldste bebodde trehus. Det eies av den 17. generasjonen av kongebondeslekten Patursson. Den eldste delen kalles «Róykstovan» og stod opprinnelig et sted i Sognefjorden. På 1000-tallet ble huset demontert og fraktet hit. Ólavskirkjan er landets eldste kirke som fortsatt er i bruk, og har fungert som Færøyenes domkirke etter at den ble innviet i år 1111.

FARVEL FÆRØYENE

Vi sjekker ut fra hotellet og putter bagasjen i bussen. På veien til flyplassen tar vi en rask tur innom noen steder som er vel verdt å se. Bygden Sandavágur som flere ganger kåret til landets «reneste, grønneste og mest velholdte bygd». Naturskjønne ­Gásadalur har en imponerende utsikt til klippene og holmene utenfor kysten. Vi ser også Tindhólmur som ligner et slott med sine fem tinder, og Mykines er kjent som øya med tusener av trekk­fugler.

EN BEHAGELIG OG TRYGG FERIE

En viktig grunn til at våre turer har blitt så populære er utvilsomt Nyttig-guiden. Alle våre turer er ledet av våre egne, norsktalende guider. Hun eller han vil ta imot deg på flyplassen og lede utfluktene. Med audiosystemer (øretelefon og mottaker) kan du enkelt og tydelig høre hva guiden forteller under omvisninger og guidede byturer. Alle Nyttig-guider fullfører årlig førstehjelpskurs i regi av Røde Kors, og er i tillegg utstyrte med hjertestartere. Før du reiser fra Norge og under oppholdet vil du bli oppdatert om hva som skjer gjennom hyggelige tekstmeldinger fra guiden. Skulle det være et nødstilfelle, har du alltid guidens nødnummer for hånden.

 

Alle utfluktene er inkludert i prisen.

 

Ønsker du å vite mer om hotellet vi bruker på Færøyene, kan du lese litt om det her.

 

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705 (mandagfredag, 916) eller send e-post til nytt@nyttig.no. Lyst til å lese mer om Nytt & Nyttig Reiser? Klikk her.

 

Se avreisedatoer eller bestill din tur her.

Ring for påmelding eller spørsmål 52704705

Nytt & Nyttig AS

 fnr 965323538

Longhammarv 11

5536 Haugesund

Færøyene I trygge hender med norsk guide
Færøyene I trygge hender med norsk guide
Færøyene I trygge hender med norsk guide
Færøyene I trygge hender med norsk guide
Færøyene I trygge hender med norsk guide
Færøyene I trygge hender med norsk guide
Færøyene I trygge hender med norsk guide
Færøyene I trygge hender med norsk guide
Færøyene I trygge hender med norsk guide
Færøyene I trygge hender med norsk guide
Færøyene I trygge hender med norsk guide
FærØyene I trygge hender med norsk guide